Search
Close this search box.

Käyttöehdot

Banken.fi Käyttöehdot

1 § Yleistä

Nämä käyttöehdot, jotka tästedes tunnetaan nimellä “Ehdot”, säätelevät Vauras Invest Oy:n, toiminnassa käytettävällä aputoiminimellä Smart Finans Group (jäljempänä viitattuna nimellä “Smart Finans Group” tai “Me”), hallinnoimaa Banken.fi-verkkopalvelua (jäljempänä “Banken” tai “Banken.fi”). Ehdot koskevat sekä Banken.fi-verkkosivustoa että itse Banken-palvelua, jotka keskittyvät kuluttajien lainahakemusliidien välitykseen.

Kun vierailet sivustollamme tai käytät Banken.fi-palvelua, osoitat hyväksyväsi nämä käyttöehdot. Banken.fi toimii itsenäisenä palveluna, joka välittää lainahakemusliidejä, mutta ei itse myönnä lainoja tai välitä lainatuotteita eikä tee päätöksiä lainahakemuksiin liittyen. Banken.fi toimii ainoastaan välikätenä sinun ja lainanvälittäjien (Sambla Group Oy) (jäljempänä “lainanvälittäjä(t)”) välillä. Huomioithan, että nämä käyttöehdot koskevat ainoastaan Banken.fi-palvelua eivätkä yksittäisiä luotonantajia, jotka myöntävät lainoja.

2 § Banken.fi:n käyttö

Käyttämällä Banken.fi:n palveluja lainan kilpailutuksessa, annat Smart Finans Group:lle ja aiemmin mainituille lainanvälittäjille luvan pyytää sinun puolestasi yhtä tai useampaa lainatarjousta pankeilta ja luotonantajilta, jotka tekevät yhteistyötä aiemmin mainittuijen lainanvälittäjien kanssa. Kaikki Banken.fi -palvelun ja sen yhteistyökumppanien kautta tavoitetut luotonantajat ovat valtuutettuja ja valvottuja Suomen Finanssivalvonnan tai Aluehallintoviraston toimesta. Katso sivustot www.avi.fi ja www.finanssivalvonta.fi saadaksesi lisää tietoa.

Käyttääksesi Banken.fi:n palveluja sinun tulee olla Suomen lainsäädönnön mukaan täysi-ikäinen, joka on tällä hetkellä vähintään 18 vuotta.

Käyttäjän tulee varmistaa, että hänelle Banken.fi-palveluun rekisteröitymisen yhteydessä mahdollisesti luotu käyttäjätunnus, salasana ja muut henkilökohtaiset tiedot säilytetään luottamuksellisina ja turvallisesti, niin etteivät ulkopuoliset pääse niihin käsiksi. Mikäli käyttäjällä on syytä epäillä, että hänen käyttäjätunnuksensa tai salasanansa on joutunut luvattoman henkilön haltuun, on hänen välittömästi ilmoitettava tästä Smart Finans Groupille ja päivitettävä tunnuksensa ja/tai salasanansa. Käyttäjä kantaa vastuun kaikista toimenpiteistä, jotka tapahtuvat hänen käyttäjätunnuksellaan Banken.fi-palvelussa, mukaan lukien hänen henkilökohtaiset käyttäjätietonsa ja salasanansa.

Selkeyden vuoksi todettakoon, että Banken.fi -palvelun käyttäminen on täysin maksutonta.

3 § Käyttäjän Velvollisuudet

Käyttäjän on pidettävä huoli siitä, että kaikki tiedot, jotka hän antaa Smart Finans Groupin ylläpitämässä verkkohakemuksessa Banken.fi-palvelun kautta, ovat oikein ja pitävät paikkansa. Käyttäjän vastuulla on informoida meitä (Smart Finans Group / Banken.fi) kaikista muutoksista, joita hänen tietoihinsa mahdollisesti kohdistuu.

Smart Finans Group ei tallenna kaikkia lainahakemuksessa hakijan antamia tietoja,, vaan ne kerätään suoraan SSL-salatun yhteyden välityksellä lainavälittäjän tietokantaan. Käyttäjän on ymmärrettävä, että hänen henkilökohtaiset tietonsa, kuten yhteystiedot, taloudelliset tiedot ja tiedot aikaisemmista lainoista ja luotoista voidaan tallentaa lainanvälittäjän tietokantaan sekä kysyä ja tarkistaa kolmannen osapuolen rekisteristä, joka on saatavilla luotonantajille ja lainanvälittäjille, jotta voidaan arvioida ja vahvistaa lainahakemukset, jotka Banken.fi-palvelun kautta lähetetään.

Lainanvälittäjä ottaa vastaan ja käsittelee käyttäjän Banken.fi-palvelussa tekemän lainahakemuksen, jonka jälkeen se siirretään yhden tai useamman luotonantajan arvioitavaksi. Tämä mahdollistaa luotonantajille käyttäjälle suunnatun lainatarjouksen tekemisen. Käyttäjä antaa suostumuksensa sille, että luotonantajat tarkastelevat hänen hakemuksessaan olevia tietoja, jotka hän on meille toimittanut, arvioidakseen hänen lainahakemuksensa.

Kaikki lainaehdot, kuten lainan määrä, korko, kulut ja takaisinmaksuaikataulu, määräytyvät yksinomaan luotonantajan toimesta. Käyttäjä hyväksyy nämä ehdot silloin, kun hän hyväksyy luotonantajan lainatarjouksen. Lainasopimus laaditaan luotonantajan käytäntöjen mukaisesti. Smart Finans Group tai lainanvälittäjät eivät ole osapuolina lainasopimuksissa eivätkä voi vaikuttaa niiden sisältöön.

Kun käytät Banken.fi-palveluja, annat suostumuksesi meille ja lainanvälittäjälle vastaanottaa tietoja lainahakemukseesi liittyvistä päätöksistä, mukaan lukien lainatarjoukset, mikäli lainasopimus syntyy sinun ja luotonantajan välille. Olet tietoinen siitä, että luotonantajan tekemä päätös voidaan toimittaa suoraan sähköpostiisi, jonka olet lainahakemuksessasi ilmoittanut.

Lisäksi hyväksyt, että me ja lainanvälittäjä voimme saada tietoa lainahakemuksesi ja lainasopimuksesi käsittelyn aikana sekä vaihtaa tietoja lainanantajan tai pankin kanssa lainahakemuksestasi, sen liitteistä ja lainasopimuksestasi, sekä keskustella asiakkuudestasi lainanantajan tai pankin kanssa. Myös luotonantajalla on oikeus luovuttaa meille tietoja lainahakemuksestasi, lainapäätöksestä, lainan nostoon liittyvistä seikoista sekä mahdollisista asiakkuuden peruuntumiseen liittyvistä tiedoista.

Huomaa, että sekä lainanvälittäjä että luotonantajat voivat oman harkintansa perusteella hylätä hakemuksesi. Luotonantaja voi myös tarjota sinulle lainaa, joka eroaa siitä lainasta, jota olet lainahakemuksessa hakenut. Kumpikaan lainanvälittäjä tai luotonantaja eivät voi taata sitä, että sinulle myönnetään laina. Voit vapaasti hyväksyä tai hylätä lainatarjoukset, joita saat luotonantajilta.

Muistathan lainaa hakiessasi arvioida huolellisesti nykyiset tulotasosi ja asumismenosi, jotta voit määrittää itsellesi sopivan kuukausittaisen lainanlyhennysmäärän. Apuna tässä arvioinnissa voit hyödyntää Kilpailu- ja kuluttajaviraston antamia ohjeita asumiskustannusten laskemiseksi, jotka löydät osoitteesta www.kkv.fi.

4 § Banken.fi:n toiminta & luvallisuus

Huomaa, että Banken.fi:n toiminnassa voi esiintyä katkoksia, esimerkiksi tietokatkon, internetyhteyden katkeamisen tai kolmannen osapuolen palvelukatkojen seurauksena.

Banken.fi:n palveluja ei ole luvallista käyttää laittomaan toimintaan.

Voimme tarpeen vaatiessa estää käyttäjän pääsyn Banken.fi sivulle ilman erillistä ilmoitusta, epäilmme käyttäjän käyttävän Banken.fi:n palveluja käyttöehtojen vastaisesti.

5 § Aineettomat oikeudet

Banken.fi-palveluun ja siihen liittyviin dokumentteihin, niiden osiin ja kopioihin liittyvät kaikki aineettomat oikeudet kuuluvat yksinomaan Smart Finans Groupille sekä sen alihankkijoille ja/tai lisenssinhaltijoille. Aineettomilla oikeuksilla tarkoitetaan muun muassa tekijänoikeuksia ja niihin liittyviä oikeuksia, kuten tietokanta- ja katalogioikeuksia, valokuvaoikeuksia, patentteja, hyödyllisyysmalleja, tavaramerkkejä, muotoiluoikeuksia, brändinimiä, liikesalaisuuksia ja osaamista sekä muita rekisteröityjä ja rekisteröimättömiä immateriaalioikeuksia.

Nämä käyttöehdot eivät myönnä sinulle palvelun käyttäjänä, mitään aineettomia oikeuksia Banken.fi:n omaisuuteen. Kaikki tällaiset oikeudet, jotka eivät ole nimenomaisesti tässä dokumentissa lainanhakijalle myönnettyjä, pysyvät tiukasti Smart Finans Groupin sekä sen alihankkijoiden ja lisenssinhaltijoiden hallussa.

 

6 § Vastuuvapaus

Banken.fi:n palvelut ovat sinulle täysin ilmaisia. Smart Finans Group voi milloin tahansa oman harkintansa mukaan lakkauttaa tai keskeyttää Banken.fi:n toiminnan, tai se voi vapaasti muokata ja päivittää palvelua. Emme ole vastuussa mahdollisista haitoista, jotka syntyvät tällaisten katkojen tai lakkautusten takia.

Smart Finans Group toimii välikätenä sinu ja lainanvälittäjän välillä. Me emme ole vastuussa mahdollisista haitoista tai vahingoista, jotka johtuvat lainanvälittäjän kautta tavoitettujen luotonantajien toiminnasta ja päätöksistä, tai heidän myöntämistään lainoistaan.

7 § Irtisanominen

Sivuston käyttäjä voi milloin tahansa irtisanoa aiemmin hyväksymänsä käyttöehtosopimuksen lähettämällä tästä ilmoituksen Smart Finans Group:n asiakaspalveluun (yhteystiedot alhaalla).

Selkeyden vuoksi kerrottakoon, että tämä osio koskee vain käyttöehtojen irtisanomista Smart Finans Group:in ja lainanhakijan välillä. Kaikki palvelumme kautta lopulta kilpailutetut lainatarjoukset ja/tai lainasopimukset hakijan ja luotonantajan välillä voidaan irtisanoa vain niiden omien käyttöehtojen perusteella.

Ota ystävällisesti yhteyttä suoraan luotonantajaan ja tutustu heidän käyttöehtoihinsa, jos haluat perua lainasopimuksen.

Huomaa, että luotonantajan on lain mukaan annettava sinulle tietoa lainasopimuksen irtisanomisesta niin kuin myös tällaisen irtisanomisen seurauksista ja maksuista.

8 § Muut ehdot

Muutokset

Smart Finans Group on oikeutettu muuttamaan ja/tai korjaamaan näitä käyttöehtoja antamalla käyttäjille tästä ilmoituksen vähintään 30 päivää ennen joko Vauras Invest Oy:n verkkosivun tai sähköpostin (jos saatavilla) kautta. Palvelun käytön jatkaminen tämän ilmoituksen jälkeen nähdään käyttäjän myöntymisenä uusiin ehtoihin.

Toimeksianto

Smart Finans Group on oikeutettu siirtämään kaikki tai osa sen käyttöoikeuksista tai velvoitteista osittain tai kokonaan ilman käyttäjien aikaisempaa suostumusta emoyhtiölle, rikkakkaisyhtiölle, tytäryhtiölle, muulle seuraajalle, tai mahdolliselle liiketoiminnan ostajalle Banken.fi liittyen. Käyttäjä ei itse saa määrätä hänen käyttöoikeuksiaan tai velvollisuuksiaan.

Ylivoimaiset esteet

Kumpikaan osapuoli, me tai sivuston käyttäjä, ei ole vastuussa mahdollisista haitoista näihin käyttöehtoihin liittyen, jotka johtuvat syistä joihin kumpikaan osapuoli itse ei pysty vaikuttamaan, mukaan lukien muun muassa sodan, kansannousun, kapinan tai muun kansallisen tottelemattomuuden, karanteenin rajoitusten, ulkopuolisen organisaation työriidan, toimitusten viivästymisen tai epäonnistumisen, onnettomuuden, tulvan, maanjäristyksen, tulipalon, myrskyn, hallituksen toiminnan, tai lakisääteisten seikkojen vaikutukset.

Soveltuva laki ja erimielisyydet

Näitä käyttöehtoja säätelevät Suomen lain säädökset. Palvelumme on suunnattu ainoastaan henkilöille, jotka asuvat vakituisesti Suomessa. Mahdolliset erimielisyydet, jotka johtuvat näistä käyttöehdoista, pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvotteluteitse. Mikäli neuvottelut eivät johda ratkaisuun, asia siirretään käsiteltäväksi Smart Finans Groupin valitsemaan käräjäoikeuteen.

Suomalaisena kuluttajana voit aina olla yhteydessä Suomen Kilpailu- ja kuluttajavirastoon (lisää ohjeita sivuilta kuluttajariita.fi ja kuluttajaneuvonta.fi) tai hyödyntää verkon erimielisyyksiä koskevia ratkaisuja, jotka on kehittänyt Euroopan komissio (ec.europa.eu/odr).

Smart Finans Group ℅ Vauras Invest Oy Lempääläntie 21, 33820 Tamperewww.banken.fi

Asiakaspalvelu: info(ät)banken.fi
Toiminnan kenttä: Kuluttajien lainahakemusliidien välityspalvelu

Yrityksen Y-tunnus: 3231673-9
Päivitetty 04.01.2024