Search
Close this search box.

Kilpailuta kulutusluotto vain minuuteissa. Kaikki annetut tarjoukset ovat voimassa vähintään 30 vrk.

500 € 60 000 €
1 vuosi 15 vuotta
       

   

Tee Hakemus - Saat lainapäätöksen heti

Kilpailuta vakuudeton lainatarjous yhdellä hakemuksella. Seuraa reaaliajassa tarjouksia ja niin halutessasi, valitset sinulle sopivimman ja voit nostaa summan tilillesi.

Edellytykset tarjouksen saamiselle:

  1. Olet vähintään 20-vuotias
  2. Sinulla on säännölliset tulot
    (palkka- tai eläketulot)
  3. Puhtaat luottotiedot

Palvelun käyttö on 100% maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarkista oma korkotasosi, ilman sitoumuksia.

Joustava ja nopea vaihtoehto saada edullista lainaa ilman vakuuksia. Sinun ei siis tarvitse laittaa vakuudeksi asuntoa, mökkiä tai autoa. Puhtaat luottotiedot riittävät ja lisäksi vaaditaan riittävät säännölliset tulot, kuten eläke, palkka tai muu säännöllinen korvaus. Kesä ja kevät ovat vuodenaikoja, jolloin talouksien rahantarve kasvaa merkittävästi. Lomat, reissut, mökki, auto ja kodin pikku remontit voivat tehdä ikävän loven lompakkoon. Moni miettii kuinka voisi säästää arjen kuluis

Kulutusluoton kilpailuttaminen

Kun haet kulutusluoton Banken.fi -palvelun kautta, voit yhdellä hakemuksella hakea tarjouksen ja lainalupauksen useammalta pankilta ja luotonmyöntäjältä. Lopuksi voit itse valitsa mieluisimman vaihtoehdon. Sinä päätät, me kilpailutamme sinulle kulutusluoton – 100% Ilmaiseksi.

Kulutusluotto: Ero vakuudelliseen lainaan ja korkojen määräytyminen

Kulutusluotto on yksi yleisimmistä lainatyypeistä, joka auttaa ihmisiä rahoittamaan erilaisia hankintoja, kuten kodinkoneita, lomamatkoja tai muita suurempia menoja. Vaikka kulutusluotto on monille tuttu käsite, ei sen ero vakuudelliseen lainaan tai korkojen määräytymistapa ole välttämättä selvä kaikille. Tässä artikkelissa käsitellään näitä aiheita tarkemmin.

Kulutusluotto vs. vakuudellinen laina

Kulutusluotto: Kulutusluotto on laina, joka myönnetään henkilölle hänen henkilökohtaisten menojensa rahoittamiseksi. Tämä voi kattaa monenlaisia menoja, kuten auton ostoa, matkustamista tai kodin remontointia.

Vakuudellinen laina on laina, joka vaatii lainanottajalta vakuuden. Vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö, auto tai muu arvokas omaisuus. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa vakuuden haltuunsa ja myydä sen saadakseen rahansa takaisin.

Eroja kulutusluoton ja vakuudellisen lainan välillä

– Vakuus: Tärkein ero kulutusluoton ja vakuudellisen lainan välillä on vakuuden olemassaolo. Kulutusluotto on yleensä vakuudeton, mikä tarkoittaa, että lainan saamiseksi ei tarvita mitään omaisuutta vakuudeksi. Vakuudellisessa lainassa taas lainanantaja vaatii jonkinlaista vakuutta lainan turvaamiseksi.

– Korko: Koska kulutusluotto on vakuudeton, sen korko on usein korkeampi kuin vakuudellisen lainan. Tämä johtuu siitä, että lainanantajan riski on suurempi, kun lainalla ei ole vakuutta.

– Lainasumma ja laina-aika: Kulutusluotoissa lainasummat ovat usein pienempiä ja laina-ajat lyhyempiä verrattuna vakuudellisiin lainoihin.

– Hakuprosessi: Kulutusluottojen hakuprosessi on usein nopeampi ja yksinkertaisempi, koska vakuuden arvioimista ei tarvita.

Kulutusluoton korkojen määräytyminen

Kulutusluoton korko voi olla kiinteä tai muuttuva. Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas muuttuvakorkoisen lainan korko voi vaihdella markkinatilanteen mukaan. Lisäksi on tärkeää huomioida muut mahdolliset kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut.

Kulutusluoton korko määräytyy useiden tekijöiden perusteella:

1. Markkinakorot: Yleinen taloudellinen tilanne ja keskuspankkien ohjauskorot vaikuttavat lainojen korkotasoon.

2. Lainanantajan riski: Koska kulutusluotto on vakuudeton, lainanantajan riski on suurempi. Tämä voi johtaa korkeampaan korkoon.

3. Lainanottajan luottokelpoisuus: Lainanantajat tarkistavat usein hakijan luottotiedot. Henkilöillä, joilla on hyvät luottotiedot, on yleensä paremmat mahdollisuudet saada alhaisempi korko.

4. Laina-aika: Lyhyemmillä laina-ajoilla on usein korkeampi korko, kun taas pidemmät laina-ajat voivat tarjota alhaisemman koron.

5. Lainanantajan kulut: Lainanantajan hallinnolliset kulut ja muut toimintakustannukset voivat vaikuttaa korkoon.

6. Kilpailu: Alueilla, joilla on paljon lainanantajia ja kilpailua, korot voivat olla alhaisempia.

Kulutusluotto ja vakuudellinen laina eroavat toisistaan monella tavalla, erityisesti vakuuden, koron ja lainaehdoissa. Kulutusluoton korko määräytyy monen tekijän perusteella ja on tärkeää ymmärtää nämä tekijät ennen lainan ottamista.

Kulutusluoton Hakeminen

Kulutusluoton hakuprosessi vaihtelee lainanantajasta riippuen, mutta yleensä se sisältää luottotietojen tarkistuksen, tulotason todentamisen ja mahdollisen vakuuden arvioinnin. Tärkeää on vertailla eri lainantarjoajien korkoja ja ehtoja, sillä ne voivat vaihdella huomattavasti.


Maksuaika ja Maksusuunnitelma

Maksuaika kulutusluotoissa vaihtelee tyypillisesti muutamasta kuukaudesta jopa useisiin vuosiin. Lainanottajan on tärkeää varmistaa, että lainan kuukausierät sopivat omaan taloudelliseen tilanteeseen. Joustavat maksusuunnitelmat voivat auttaa tässä.