Lainalaskuri - Selvitä mitä laina maksaa

Testaa lainalaskuria ⤵

Testaa lainalaskurilla saatko muodostettua itsellesi sopivan lainakokonaisuuden.

Voit hakea laskurilla myös tarjouksen. Edellytykset tarjouksen saamiselle:

  1. Olet vähintään 20-vuotias
  2. Sinulla on säännölliset tulot
    (palkka- tai eläketulot)
  3. Puhtaat luottotiedot

Palvelun käyttö on 100% maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarkista oma korkotasosi, ilman sitoumuksia.

Lainalaskuri on työkalu, joka auttaa ihmisiä ymmärtämään potentiaalisen lainan kustannuksia ja aikataulua tarjoamalla arvioita kuukausittaisista maksuista, koroista ja muista lainaan liittyvistä yksityiskohdista. Lainalaskurin käyttö voi olla ensiarvoisen tärkeää, kun harkitset lainan ottamista, sillä se antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka laina vaikuttaa talouteesi pitkällä aikavälillä. Tämä voi auttaa sinua tekemään tietoisia päätöksiä ja varmistamaan, että valitsemasi laina sopii budjettiisi ja taloudellisiin tavoitteisiisi.

Miksi käyttää lainalaskuria?

Lainalaskurin käyttö tarjoaa useita etuja. Ensinnäkin se auttaa lainanhakijoita tekemään tietoon perustuvia päätöksiä lainan ottamisesta. Laskurin avulla on helppo nähdä, kuinka lainasumma, korkoprosentti ja laina-aika vaikuttavat kuukausittaiseen maksuerään ja lainan kokonaiskustannuksiin. Tämä auttaa lainanhakijoita valitsemaan lainaehdot, jotka sopivat parhaiten heidän taloudelliseen tilanteeseensa.

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskuri pyytää käyttäjältä tietoja lainasta, kuten lainasumman, korkoprosentin ja laina-ajan. Joissakin laskureissa voi olla lisävaihtoehtoja, kuten mahdollisuus sisällyttää lainanhoitokulut tai tehdä laskelmia erityyppisille lainoille, kuten kiinteä- tai muuttuvakorkoisille lainoille. Syötettyään tarvittavat tiedot käyttäjä saa heti arvion kuukausittaisesta maksuerästä, kokonaiskoroista ja lainan kokonaiskustannuksista.

Vinkkejä lainalaskurin käyttöön

  • Vertaa eri lainaehtoja: Käytä lainalaskuria vertaillaksesi eri lainasummia, korkoja ja laina-aikoja. Näin löydät lainan, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi parhaiten.
  • Huomioi korkojen vaihtelu: Jos harkitset muuttuvakorkoista lainaa, on tärkeää ymmärtää, että kuukausittainen maksuerä voi muuttua korkotason vaihtelun myötä. Käytä lainalaskuria arvioidaksesi, kuinka korkojen muutos vaikuttaa maksuihisi.
  • Älä unohda muita kuluja: Lainan kokonaiskustannukseen vaikuttavat myös muut kulut, kuten lainanhoitokulut ja mahdolliset tilinhoitomaksut. Varmista, että otat nämä kulut huomioon laskelmia tehdessäsi.

Miten lainalaskuri laskee lainan kulut?

Lainalaskuri käyttää useita parametreja lainan kustannusten laskemiseen. Tärkeimmät tekijät ovat lainan määrä, laina-aika ja korko. Korko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva, ja se voi olla esitetty nimelliskorkona tai vuosikorkona. Käsitellään seuraavaksi, miten lainalaskuri laskee koron esimerkkinä 4,5% nimelliskorko.

Nimelliskorko on se prosentuaalinen määrä, joka peritään lainan pääomasta (lainan määrä) tietyn ajanjakson ajan. Yleensä lainalaskuri käyttää seuraavaa kaavaa kuukausikorkoprosentin laskemiseen nimelliskorosta:

Kuukausikorko=((1+Nimelliskorko)1211)×100

Missä Nimelliskorko on esitetty desimaalimuodossa (esim. 4,5% kirjoitetaan 0,045).

Kun kuukausikorko on määritetty, voimme laskea kuukausittaisen lainanmaksun käyttämällä seuraavaa kaavaa:

Kuukausimaksu=P×(1+r)n1r(1+r)n

Missä:
– \( P \) on lainan pääoma
– \( r \) on kuukausikorko (desimaalimuodossa, esim. 0,045/12)
– \( n \) on kokonaismaksujen lukumäärä (laina-aika kuukausina)

Esimerkiksi, jos otat 10 000 euron lainan 4,5% nimelliskorolla ja 5 vuoden (eli 60 kuukauden) maksuajalla, lainalaskuri laskee kuukausimaksusi käyttäen yllä olevia kaavoja.

Lainalaskurin avulla jatkat hakemaan joustavasti edullista lainaa ilman vakuuksia. Sinun ei siis tarvitse laittaa vakuudeksi asuntoa, mökkiä tai autoa. Puhtaat luottotiedot riittävät ja lisäksi vaaditaan riittävät säännölliset tulot, kuten eläke, palkka tai muu säännöllinen korvaus. Kesä ja kevät ovat vuodenaikoja, jolloin talouksien rahantarve kasvaa merkittävästi. Lomat, reissut, mökki, auto ja kodin pikku remontit voivat tehdä ikävän loven lompakkoon. Moni miettii kuinka voisi säästää arjen kuluis

Kulutusluoton kilpailuttaminen lainalaskurin avulla

Kun haet kulutusluoton Banken.fi -palvelun kautta, voit yhdellä hakemuksella hakea tarjouksen ja lainalupauksen useammalta pankilta ja luotonmyöntäjältä. Lopuksi voit itse valitsa mieluisimman vaihtoehdon. Sinä päätät, me kilpailutamme sinulle kulutusluoton – 100% Ilmaiseksi.